beste crypto's op coinmerce

Tegenwoordig bestaan er duizenden cryptocurrencies. Crypto broker Coinmerce biedt meer dan 200 van deze cryptocurrencies aan. De ene crypto is echter de ander niet. In dit artikel behandelen we daarom de beste cryptocurrencies die worden aangeboden op Coinmerce. 


Top 5 beste crypto coins op Coinmerce

Hieronder vind je de 5 beste crypto's op Coinmerce van dit moment. Voor we hiermee verder gaan willen we je even wijzen op het volgende. Coinmerce geeft namelijk een cadeau weg. Alle nieuwe accounts krijgen gratis 10 euro aan bitcoin gestort! Wel handig om van gebruik te maken.

Oke, laten we beginnen.

Bitcoin (BTC)

Alhoewel het voor de hand ligt mag Bitcoin in een lijst met de beste cryptocurrencies niet ontbreken. Bitcoin is de allereerste cryptocurrency en tevens ook de grootste. Alhoewel er al vele cryptocurrencies zijn gecreëerd om te concurreren met Bitcoin blijft het de meest dominante, terwijl vele van deze cryptocurrencies functioneel gezien zelfs beter zijn dan Bitcoin.

Veel mensen zien vandaag de dag Bitcoin als een 'store of value', wat betekent dat mensen hun geld erin willen zetten omdat het zijn waarde vasthoudt. Bitcoin is natuurlijk extreem volatiel op korte termijn, maar op lange termijn is het de best presterende investering van de afgelopen tien jaar. De kans dat Bitcoin daarom dominant blijft is erg groot. 

Ethereum (ETH)

Ethereum is al een lange tijd de op een na grootste cryptocurrency achter Bitcoin. Ethereum is groot geworden nadat het project het gebruik van smart contract weer populair heeft gemaakt. Net zoals bij Bitcoin zijn er vele cryptocurrencies gecreëerd met als doel om te concurreren met Ethereum. Dit zijn net zoals Ethereum projecten die zich focussen op smart contracts. Ook deze projecten zijn er (nog) niet in geslaagd om Ethereum van deze nummer twee plek te stoten.

Er heeft altijd wel een debat plaatsgevonden over het idee dat Ethereum ooit Bitcoin van de troon kan stoten als de meest dominante cryptocurrency. De meningen zijn hier sterk over verschild en we zullen moeten afwachten om te zien wat de toekomst brengt. 

Chainlink (LINK)

Chainlink is net zoals Ethereum een cryptocurrency die werkt met smart contracts. Echter moet je Chainlink eigenlijk niet zien als een concurrent van Ethereum, maar als een waardevolle toevoeging aan het Ethereum netwerk en ook andere blockchains zoals die van Bitcoin. Chainlink werkt namelijk met een decentraal Oracle-netwerk wat ervoor zorgt dat smart contracts met elkaar gaan communiceren en blockchains met elkaar verbonden kunnen worden. 

Het Oracle-netwerkt zorgt voor de externe data die nodig is om een smart contract uit te voeren. Het stuurt informatie uit de echte wereld naar de blockchain zodat deze data gebruikt kan worden voor smart contracts. 

Binance Coin (BNB)

Als je ooit van Binance gehoord hebt, dan heb je vast ook gehoord van Binance Coin. Binance is de grootste internationale crypto exchange ter wereld en heeft in 2017 tegelijk met de oprichting van het bedrijf Binance Coin gelanceerd.

Binance Coin had als doel om de transactiekosten op de exchange van Binance te verlagen maar kreeg steeds meer gebruiksdoeleinden door de komst van de Binance Chain en de Binance Smart Chain. Dit zorgde ervoor dat Binance Coin populairder werd dan ooit. Hierdoor is deze cryptocurrency uitgegroeid tot één van de grootste cryptocurrencies.

Polygon (MATIC)

Polygon kan je eigenlijk net zoals Chainlink zien als een waardevolle toevoeging aan het Ethereum netwerk. Gedecentraliseerde applicaties, oftewel dApps, worden steeds populairder. Het huidige Ethereum-blockchain heeft echter niet genoeg capaciteit en is niet voorbereid op een grote toename aan gebruikers. 

Als deze capaciteit niet toeneemt dan zal Ethereum nooit haar volledige potentie bereiken. Polygon zet zich daarom in om het Ethereum netwerk op te schalen, met als doel zodat iedereen gebruik kan gaan maken van de Ethereum blockchain. Daarnaast wil Polygon ook de gebruiksvriendelijkheid van blockchain verbeteren. Op deze manier willen ze de wereld can cryptocurrencies voor iedereen meer toegankelijk maken.

Uiteraard zijn er naast deze vijf cryptocurrencies ook nog veel andere goede projecten. Ben jij benieuwd welke cryptocurrencies Coinmerce nog meer aanbiedt? Klik dan hier.

Ook interessant

Litebit alternatieven

Wat zijn de beste Litebit alternatieven? Top 3 alternatieven voor deze crypto broker!

Heeft Bitvavo een app?

Heeft Bitvavo een app? Alle vragen rondom de Bitvavo App op een rij

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>