top 10 cryptos lange termijn

De wereld van crypto is heel volatiel. Schommelingen in prijs kunnen nog extremer zijn dan die van losse aandelen. Voor sommigen leuk, maar investeerders die iets minder risico willen nemen kijken graag verder. Voor hen hebben we de top 10 cryptomunten voor de lange termijn opgesteld. 

Dit zijn coins waarvan wij denken dat deze een grote kans hebben om over minimaal 5 jaar een grote rol spelen in de markt en waarbij de prijs nog goed kan toenemen.

Onze top 10 van dit moment

Coin

Header

1. DIA (DIA)

Kopen? (Gratis 1000€ handelsbonus)

2. TomoChain (TOMO)

3. Voyager Token (VGX)

4. Apecoin (APE)

5. The Sandbox (SAND)

6. Cardano (ADA)

7. Decentraland (MANA)

8. Powerledger (POWR)

9. IOTA (MIOTA)

10. Request Network (REQ)


Wanneer zijn lange termijn cryptomunten interessant?

Om te gokken dat een blockchain project of cryptocurrency op lange termijn succesvol kan worden wil je dat deze aan een aantal eisen voldoet. Hieronder vertellen we je wat over de 4 meest belangrijke eigenschappen om in de toekomst een goed rendement op te kunnen brengen.

Techniek

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar de basis van succes is terug te vinden in de techniek. Werkt alles zoals het moet werken, en is het ook veilig? Denk aan een tijdje terug, toen er ruim 7000 Solana wallets werden gehackt. Het is heel moeilijk om hier als bedrijf nog bovenop te komen. 

Industrie

Er zijn veel projecten die zich focussen op kleine niches. Dit kan een goede strategie zijn, maar om op lange termijn interessant te zijn dient de markt wel groot genoeg te zijn, iets wat bij niches niet altijd het geval is. Er zijn ook zeker uitzonderingen, zoals de gaming niches. Hier gaan jaarlijks vele miljarden in om.

Aanbod

Waar wordt de coin waar je in wil investeren aangeboden? Is dit op populaire platformen, of enkel op vage en vaak onbetrouwbare broker websites waar veel mensen nog niet van hebben gehoord? Om een hele hoge marketcap te verkrijgen moet een munt makkelijk te verhandelen zijn, zeker ook voor beginners binnen de cryptohandel.

Toepassingen

Hoe ziet de cryptocurrency van de toekomst eruit? Wij adviseren je alleen in te stappen in projecten die zich bezighouden met het oplossen van echte problemen. Dat is namelijk de enige manier om echt interessant te blijven voor (grote) investeerders en bedrijven. Zonder dat je deze partijen aan boord krijgt is het moeilijk om je los te weken van de massa. 

We gebruiken niet alleen de 4 bovengenoemde punten. Nee, de redactie van Cryptodomein heeft ook de mening gevraagd van professionele traders en handelaren in cryptovaluta. De top 10 van beste crypto's voor de lange termijn is dan ook een combinatie van alle adviezen en cijfers in de markt. Vragen hierover? Stuur de redactie een berichtje en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.


Beste cryptomunten LANGE termijn 2022

1. Ethereum (ETH) - Meest veelbelovende lange termijn crypto

Waarom Ethereum een interessante cryptomunt is voor de lange termijn? Het heeft de afgelopen jaren heel wat te verduren gehad, van positieve ontwikkelingen tot negatieve. Een van de grootste zorgenkindjes was de schaalbaarheid. Hier had de Ethereum blockchain grote problemen mee. Dit lijkt voorlopig voorbij te zijn. Ethereum is voor veel mensen misschien niet zo spannend als een aantal kleine crypto's, toch is het nog steeds veruit de coin met de meeste adoptie. De munt, en het platform zelf, wordt gebruikt door duizenden projecten over de hele wereld.

Als je het hebt over real world use cases is dit het perfecte voorbeeld!

2. Cardano (ADA)

Op twee de grootste concurrent van de nummer 1, in ieder geval in deze niche. Cardano is opgericht door Charles Hoskinson, een wiskundige die ook betrokken was bij de oprichting van Ethereum. Dit project krijgt best wel veel kritiek vanuit de crypto community omdat ze niet snel genoeg door ontwikkelen. Cardano heeft echter altijd de visie gehad dat ze alleen dingen bouwen waarvan ze zeker weten dat het goed werkt en ook future-proof is. 

Dat doen ze geweldig en er zijn dan ook steeds meer blockchain projecten die gebruik maken van het Cardano ecosysteem.

3. Bitcoin (BTC) - Beste lange termijn cryptomunt

Daar waar het ooit mee begonnen is. Bitcoin had misschien ook op #1 gemoeten in deze analyse, echter zijn de toepassingen hier niet breed genoeg voor. Toch is het voor ons geen enkele twijfel: Bitcoin is en blijft de komende jaren absoluut de belangrijkste en meest invloedrijke cryptovaluta. Het heeft de grootste adoptie en een steeds groter percentage van de mensen in de wereld bezitten een beetje Bitcoin. Twijfel jij nog om Bitcoin te kopen? Wacht niet langer, het is ook mogelijk om met kleine bedragen in te stappen. 

4. Chainlink (LINK)

Chainlink is zeer interessant, zowel voor de korte termijn als voor meerdere jaren. Het fungeert namelijk als een soort connectie tussen alle belangrijke blockchains en kan tussen deze verschillende blockchains communiceren. Daarnaast kan het door middel van oracles ook data tussen de blockchain en netwerken buiten de blockchain om verbinden. Dit is een hele belangrijke stap omdat dit ervoor zorgt dat bedrijven steeds meer gebruik zullen maken van blockchain technologie.

5. Polkadot (DOT)

Soms kan het verstandig zijn om je kansen te verspreiden. Dat is dan ook belangrijkste reden dat Polkadot in deze top 10 staat. Op veel vlakken lijkt het namelijk erg op Cardano en Ethereum. Of Polkadot zal overwinnen of juist een van de anderen, het maakt niet heel veel uit. Wanneer je jouw investering verspreid over meerdere projecten zit je altijd goed als een van deze succes behaalt. Technisch zitten al deze cryptomunten goed in elkaar en zijn we erg onder de indruk van de parachains die Polkadot kort geleden lanceerde.

6. Maker (MKR)

Heb je nog niet van Maker gehoord? Dan is het tijd om je in te lezen. MKR zet de DeFi wereld op zijn kop. Deze cryptomunt is de afgelopen tijd steeds populairder geworden maar bestaat al sinds 2017. Het bedrijf weet continu te innoveren en door te groeien. Het bezit meer dan 20 procent van de gehele De-Fi industrie. DeFi staat voor Decentralized Finance, een branche die hard aan het groeien is. Gezien het feit dat steeds meer crypto handelaren beginnen te staken verwachten wij dat het project steeds groter zal worden ook op lange termijn.

7. Powerledger (POWR)

Klimaatproblemen, duurzame energie, stikstof, het lijkt wel het enige probleem te zijn in de wereld momenteel. Wij zijn geen wetenschappers en hebben dan ook geen sterke mening over de milieuproblemen in de wereld. Wel zien we dat het een enorm hot item is en dat er veranderingen aankomen. Daarom investeren wij in Poweredger voor de lange termijn. Powerledger maakt het mogelijk om al je overtollige opbrengst uit je zonnepanelen door te verkopen aan anderen in je wijk. Een geweldig initiatief omdat we weten dat de komende jaren het steeds moeilijker wordt om dit terug te verkopen aan de energieleverancier. 

9. Binance Coin (BNB)

Als je kijkt naar de grootste bedrijven van de wereld dan hebben zij vaak een rol als tussenpersoon. Denk aan Netflix. Zij maken inmiddels ook eigen series en films maar ze zijn groot geworden door series en films van anderen aan te bieden aan de consument. Binance doet precies hetzelfde. Het is veruit de allergrootste crypto broker ter wereld (lees onze review van Binance hier). Binance Coin is de bijbehorende cryptocurrency van deze crypto exchange.Binance verdient geld over alle transacties die er dagelijks plaatsvinden en is daarom nu al een van de machtigste bedrijven ter wereld.

9. Decentraland (MANA)

Tuurlijk is het lijstje van beste cryptomunten voor lange termijn investeringen niet compleet zonder Decentraland. Het is de eerste en ook veruit de grootste metaverse coin van het moment en dit zal voorlopig niet veranderen. Toegegeven, niet iedereen is positief over de Metaverse en wat voor rol het kan gaan spelen in de toekomst. Deze reacties werden echter ook gegeven rondom de  opkomst van Facebook, Tesla en nog veel meer andere bedrijven en merken.

Uiteindelijk heeft de jongere generatie de toekomst en voor hun is de Metaverse echt een onderdeel van de toekomst.

10. Enjin

Weet je nog dat we zeiden dat de gaming niche ontzettend groot was? Een gaming crypto voor de lange termijn is Enjin. Enjin richt zich volledig op het play-to-earn principe (P2E). Door spelletjes te spelen kunnen mensen crypto verdienen, in dit geval de Enjin token. Klinkt misschien als een hebbedingetje, maar wist je al dat er nu al miljarden dollars omgaan in deze markt. Bedenk dat we nog maar aan het begin staan hiervan en je snapt de lange termijn potentie.

Goed om te weten

CryptoDomein is een collectief van liefhebbers in de cryptomarkt. We geven slechts onze visie en niks op deze website moet gezien worden als financieel advies in welke strekking dan ook. De redactie komt graag met je in gesprek. Heb je vragen of tips over deze pagina of een andere sectie van onze website? Laat het. gerust weten via het formulier op onze contact pagina.

Veelgestelde vragen

Welke cryptomunt heeft lange termijn potentie?
Er zijn meerdere crypto's met lange termijn potentie. Op deze pagina vind je er 10 die we hebben uitgelicht. We lichten alles toe maar we raden je zeker aan om ook eigen onderzoek te doen.


Zijn deze munten ook interessant voor de korte termijn?
Dat zou kunnen maar om te bepalen wat op korte termijn een goede investering is kijken we vaak naar andere factoren.

Ook interessant

6 Tips voor investeren in cryptocurrencies

Investeren in cryptocurrencies? 6 Essentiële tips!

Investeren in crypto

Investeren in crypto: Alle stappen op een rij!

opkomende cryptomunten

Top 5 interessante opkomende cryptomunten 2022

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>