• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Crypto Wallet [Test 2024]
Beste Crypto Wallet

Best Geteste Crypto Wallet

Beste crypto wallet

Bitvavo

Bitvavo is niet alleen onze favoriete (online) crypto wallet van 2024. Via Bitvavo bewaar je gemakkelijk en veilig al je crypto assets. Waarom dit de beste crypto wallet is? 

Veruit het grootste deel van alle assets worden offline bewaard. Er worden 24/7 backups gedraaid en de partij staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Bovendien kun je te allen tijde handelen met je assets, iets wat bij een hardware wallet niet kan.

Nog geen account bij Bitvavo? Geen probleem! Via onderstaande link maak je gemakkelijk en snel een account aan (tijdelijk met een welkomstbonus van 1000 euro gratis handelen!). 

Wanneer jij in bezit bent van crypto of online crypto gaat kopen is een goede crypto wallet van essentieel belang. Een crypto wallet zorgt ervoor dat je jouw verschillende crypto veilig kan opslaan.

De belangrijkste vragen die wij gaan beantwoorden in dit artikel zijn: Wat is de beste crypto wallet? En welke crypto wallet past het beste bij jouw situatie?

Ook ontdek je al onze ervaringen met wallets en zie je een overzichtelijke weergave van de top 5 beste crypto wallets van 2024. Hierin komen zowel hardware wallets als software wallets voor. 

Let op:  Wij leveren enkel een visie op beleggen. Wij zijn geen experts en de inhoud van deze website is op geen enkele manier een beleggingsadvies.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

22

cryptowallets vergeleken


Top 5 Beste Crypto Wallets

Beste crypto wallet

Beste Geteste Crypto Wallet
1. Bitvavo
Handel in meer dan 150+ crypto valuta bij de goedkoopste crypto broker van Nederland (Max 0.25% kosten)

? Tijdelijke welkomstbonus van €1000 gratis handelen.?

Ledger Nano X

Beste Hardware Wallet voor Bitcoin
2. Ledger Nano X

Bitcoin paper wallet

Beste Hardware Wallet voor hodlers
3. Bitcoin paper wallet

Coldcard Mk3

Beste Hardware Wallet voor gevorderden
4. Coldcard Mk3

crypto bewaren

Beste Wallet voor beginners
5. BitampWat is een crypto wallet eigenlijk?

Het woord crypto wallet zegt eigenlijk al wat het is. Zie het als een soort bankrekening waar jij je verschillende crypto veilig kan opslaan. Toch werkt een crypto wallet iets complexer als wij iets meer de diepte in duiken. Hierbij zijn de volgende twee begrippen van belang:

Publieke sleutels

Naaste private sleutels zijn ook publieke sleutels belangrijk voor het ontvangen van bitcoin en andere crypto valuta. Dit adres is de publieke sleutel en stelt iedereen over de hele wereld in staat om BTC naar dit adres te sturen.

Hoewel je met een publieke sleutel Bitcoin kunt ontvangen, kun je de BTC die erop is opgeslagen niet uitgeven. Om een bepaalde publieke sleutel te beheren, moet je de controle over zijn tegenhanger hebben.

Private sleutels

Een private sleutel (private keys) is een alfanumerieke code die jou toegang geeft tot je bitcoins en andere cryptocurrency's. Het is een manier om te bewijzen dat jij echt de eigenaar bent van die coins.

Dit nummer is uniek en privé. Wanneer andere mensen jouw code weten kunnen zij crypto valuta van jouw crypto wallet versturen.

Wat is een crypto wallet?

Wat is het verschil tussen Hot & Cold wallets?

Wanneer we het over crypto wallets hebben dan maken we onderscheid tussen hot en cold wallets. Het is belangrijk om het verschil tussen deze wallets kort toe te lichten.

Cold wallets

Een ''koude'' wallet is niet verbonden met het internet. Bij een cold wallet sla je je cryptovaluta dus altijd op een fysiek medium op (USB-stick bijvoorbeeld). Voorbeelden van hiervan zijn: hardware wallets en papieren crypto wallets. Je private keys zijn dus altijd afgeschermd. Dit is niet de meest gebruiksvriendelijke manier op crypto op te slaan, maar het is de moeite waard om jezelf hier in te verdiepen. Wil jij je crypto veilig opslaan? Dan is dit wel de beste manier.

Hot wallets

Een ''hete'' wallet is altijd verbonden met het internet en een online wallet. Deze zijn vaak eenvoudig op te zetten en erg toegankelijk. Dit maakt een hot wallet ideaal voor snelle reacties en voor beginnende crypto handelaren. Je hebt hierbij snelle toegang tot je crypto voor snelle transacties.

Hot wallet

Welke soorten crypto wallets bestaan er en waar moet je rekening mee houden?

Bij het kiezen van een wallet is het belangrijk dat je rekening houdt met de kosten die het mee brengt. Ook is het belangrijk dat je de wallet makkelijk is in gebruik. Je wilt snel kunnen reageren op marktschommelingen of bij snel bij de crypto's kunnen als je het direct nodig hebt.

Hardware wallets (offline)

In theorie is een hardware wallet je veiligste manier om jouw crypto currencies op te slaan. Bij deze wallet is er sprake van offline opslag. Een hardware crypto wallet is meestal een en stuk hardware als een USB-stickje die de persoonlijke sleutels van een gebruiker veilig opslaat.

Dit heeft serieuze voordelen ten opzichte van hot wallets omdat het niet wordt aangetast door virussen die zich op de computer kunnen bevinden. Deze hardware wallets worden voorzien van een unieke code die jij zelf instelt. Denk goed na over deze code, want het komt vaak voor dat mensen deze kwijt zijn en niet meer bij hun crypto kunnen komen.

Software wallets (online)

Een andere vorm van een wallet is een online crypto wallet. Een ander benaming hiervoor is een hot wallet. Deze zijn over het algemeen kwetsbaar voor online aanvallen, maar heeft een veel betere gebruiksgemak. De meeste online crypto wallets maken gebruik van de zogenoemde two factor authentication. Wanneer iemand jouw wachtwoord kraakt kan hij niet direct bij jouw online crypto wallet, maar het risico is wel hoger dan bij een hardware wallet.

Hardware wallets VS Software wallets

Wat is de beste crypto wallet van 2024?

Een crypto wallet zorgt er dus voor dat je je crypto op een veilige manier kunt bewaren. Wel zo fijn als je met crypto aan de slag gaat. Maar wat is nu eigenlijk de beste crypto wallet? Welke hardware wallet is het beste? Welke bitcoin wallet is het beste?

Om antwoord te geven op deze vragen hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben we gekeken naar de betrouwbaarheid van de verschillende wallets, hoe gebruiksvriendelijk ze zijn, dat de kosten zijn en hoe de verschillende wallets worden beoordeeld door consumenten en handelaren.

1. Bitvavo

Beste crypto wallet

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.6

Veiligheid

9.6

Kosten

9.5

We trappen deze lijst af met Bitvavo. Nu denk je misschien: 'Huh, Bitvavo is toch een crypto exchange en geen Bitcoin wallet?'. Dat klopt!

Bitvavo is namelijk een exchange die beschikt over een online crypto wallet. Dit betekent dat wanneer je crypto bij Bitvavo hebt staan, deze automatisch opgeslagen worden in een online wallet. Als jij op zoek bent naar de beste online crypto wallet dan is Bitvavo onze favoriet. Waarom?

Bij Bitvavo worden al je assets bewaard in cold wallets die vervolgens offline en op veilige locaties bewaard worden. Daarnaast draait en bewaard Bitvavo back-ups in kluizen die 24/7 gemonitord worden en binnen de hoogste veiligheidscategorie in Nederland vallen

Je account bij Bitvavo is heel goed beveiligd dankzij apparaat- en IP-beheer, Antiphishingbescherming en 2FA. Bitvavo staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB).

Naast bovenstaande is Bitvavo een goede exchange en wat ons betreft de beste crypto broker van Nederland. Zo zijn de handelskosten laag, is het aanbod groot en werkt het platform ontzettend gemakkelijk en fijn.

Voordelen Bitvavo

 • Bitvavo staat onder toezicht van DNB
 • Bitvavo heeft de beste online wallet van dit moment
 • Alle crypto wordt bewaard op veilige locaties en offline
 • Naast het bewaren van je crypto kun je ook handelen op het platform

Nadelen Bitvavo

 • Geen

2. Ledger Nano X

Ledger Nano X

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Veiligheid

9.6

Kosten

8.5

Als jij op zoek bent naar de beste hardware wallet voor Bitcoin of andere cryptocurrency dan is de Ledger Nano X de beste keuze. Zoals we al eerder aangaven is een hardware wallet de veiligste manier om je cryptocurrency op te slaan.

Je bent bij een hardware wallet niet afhankelijk van een derde partij. Het nadeel is natuurlijk wel dat je de hardware wallet kwijt kunt raken. Fabrikant Ledger heeft een opvolger voor de populaire Ledger Nano S & Ledger Nano s plus. Het nieuwste paard uit de stal van Ledger heet Nano X.

Het grote verschil met de ledger nano s is dat deze ook ondersteuning voor bluetooth biedt, waardoor je je hardware wallet kan verbinden met je telefoon. Deze hardware crypto wallet is de beste wallet voor de echte crypto traders.

De Ledger Nano X synchroniseert met de SafePal mobiele app. Je ondertekent transacties offline met behulp van QR-code scannen via een ingebouwde camera wanneer je bijvoorbeeld cryptobetalingen doet. Het is ook mogelijk om transacties te doen via de ledger live app.

Voordelen Ledger Nano X

 • Gemakkelijk te installeren
 • Beste hardware wallet van dit moment
 • Je kunt ook transacties doen via deze hardware wallets
 • Ontzettend veilig doordat je zelf de wallet in beheer hebt

Nadelen Ledger Nano X

 • Risico op kwijtraken

3. Bitcoin paper wallet

Bitcoin paper wallet

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Veiligheid

9.0

Kosten

9.7

Een andere goede optie op gebied van beste hardware wallets is bitcoin paper wallet. Bij een papieren wallet print je je private key uit en bewaard deze vervolgens in een kluis.

We zouden een paper wallet alleen aanraden wanneer je Bitcoin voor de lange termijn wilt aanhouden en niet van plan bent binnen 5 jaar te verkopen aangezien dit ook veel kosten met zicht meebrengt. Het is anders dan andere wallets en een ouderwets alternatief.

Let op: je hoeft niet alleen bitcoin er in op te slaan, maar je kan ook kiezen uit andere populaire crypto of kleine andere cryptocurrencies

Voordelen Bitcoin paper wallet

 • Old school manier om je crypto op te slaan
 • Je kunt verschillende cryptovaluta op slaan op deze wallet
 • Goede hardware wallet voor mensen met weinig technische kennis

Nadelen Bitcoin paper wallet

 • Risico op kwijtraken van de hardware wallet is groot

4. Coldcard Mk3

Coldcard Mk3

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Veiligheid

9.6

Kosten

8.2

De ColdCard Mk3 is een hardware wallet waar je wel wat technische kennis voor nodig hebt. Daar krijg je extra veiligheid voor terug, maar maakt deze wallet alleen geschikt voor mensen die veel afweten van de beveiligingsfuncties of bereid zijn zich daar in te verdiepen.

De Coldcard heeft qua looks veel weg van een rekenmachine. Je kunt de wallet aansluiten op je computer of volledig air-gapped gebruiken met de apps Bitcoin Core, Spectre, Electrum, BlueWallet en Wasabi Wallet. De Coldcard is een wallet voor de Bitcoin maximalisten.

Voordelen Coldcard Mk3

 • Beste bitcoin wallet van Nederland
 • Complexe hardware wallet met ontzettend goede beveiliging opties

Nadelen Coldcard Mk3

 • Prijs is aan de hoge kant

5. Bitamp

crypto bewaren

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Veiligheid

8.2

Kosten

9.5

We sluiten deze lijst af met een goede software wallet voor beginners. Heb jij weinig kennis van maar wil je wel een software wallet hebben? Dan is de wallet van Bitamp een aanrader. Dit is een super eenvoudige wallet waarbij je binnen een mum van tijd je cryptocurrency kwijt kunt.

Deze wallet heeft verschillende handige functionaliteiten zoals een portfolio-overzicht, een mobiele app en de mogelijkheid om meerderee cryptomunten tegelijk op de wallet te plaatsen maar ook te versturen en te ontvangen.

Dit is een open source wallet die gemakkelijk in gebruik is in en eigenlijk binnen 5 minuten op te zetten. In tegenstelling tot een hardware wallet is deze desktop wallet ontzettend makkelijk in gebruik. Een bijkomend voordeel is dat zij geen enkele gegevens van je opslaan zoals een IP adres.

Voordelen Bitamp

 • Gratis
 • Eenvoudig op te zetten
 • Beschikt over een handige mobiele app desktop versie

Nadelen Bitamp

 • Support is Engelstalig

Veelgestelde vragen:

 Waar een crypto wallet kopen?

Een crypto wallet kopen kan bij verschillende webshops en aanbieders. Als je kiest voor een online wallet dan kun je een account aanmaken bij deze online partij zodat je daar je crypto naar toe kunt sturen.

 Welke crypto wallet past bij mij?

Er zijn verschillende soorten crypto wallet. Denk hierbij aan de hardware wallet, papieren wallet en natuurlijk de online wallet. Welke wallet het beste bij jou past hangt af van je persoonlijke voorkeuren. In ons artikel over de beste crypto wallet van Nederland gaan we dieper op dit onderwerp in.

 Hoeveel crypto wallets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 20 soorten crypto wallets getest. Op basis hiervan hebben we 5 wallets geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de crypto wallets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste crypto wallets zijn op dit moment kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de verloren scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Ook interessant

pensioen opbouwen

Drie manieren om pensioen op te bouwen 

crypto bullrun 2024

De Crypto Bullrun van 2024: Een Nieuwe Golf van Kansen

cryptomunten spannend

Wat is er zo spannend aan het handelen in cryptomunten?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>