• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dit zijn de 5 beste Crypto podcasts van dit moment!
beste crypto podcasts

Het is niet alleen crypto en blockchain projecten die de laatste jaren een steeds prominentere rol zijn gaan spelen in onze samenleving en economie. Ook podcasts zijn bezig aan een snelle opmars. Vandaar dat dit ons een perfect moment leek om te kijken wat nou de leukste crypto en blockchain podcasts van nu zijn. 

Zie hier; De top 5 beste crypto podcasts volgens Cryptodomein!


Wat zorgt er voor dat een crypto podcast 'goed' is?

Voor we beginnen is het goed om nog even kort aan bte geven wat belangrijk is bij een goede crypto podcast. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en om te weten wat de valkuilen en voordelen van cryptocurrency zijn, is het goed om jezelf regelmatig te laten informeren. Een gemakkelijke en snelle manier is om dit via een crypto podcast te doen.

Een goede crypto podcast zal niet alleen veel verschillende onderwerpen behandelen die met de cryptocurrency te maken hebben. Het is ook belangrijk dat deze informatie toegankelijk en begrijpelijk is. Zowel voor mensen die net met crypto in aanmerking komen, als voor de crypto fanaten. Welke crypto podcasts voldoen aan deze voorwaarden? We hebben de top vijf beste crypto podcasts voor je op een rijtje gezet.

1. Cryptotakkies

Onze Score
9.2

Entertainment

Onderwerpen

Toegankelijkheid

We beginnen met Cryptotakkies, volgens ons is dit de beste crypto podcast van dit moment. Kun je er vanuit gaan dat de influencers op social media de waarheid spreken als ze zeggen dat je rijk kunt worden van crypto’s? Is het voor iedereen weggelegd om op deze manier te investeren? Raoul Esseboom geeft in de podcast Cryptotakkies antwoord op de vragen die iedereen heeft. Hij wil daarbij gelijk duidelijkheid geven over de risico’s die je kunt lopen en de fouten die je, zeker als je je niet voldoende in de crypto’s hebt verdiept, kunt maken. Iedere aflevering is er een expert te gast waarmee hij de achtergronden en details van alle facetten van de cryptocurrency bespreekt. 

Dat gaat dan dus bijvoorbeeld over de vraag of de influencers die je op social media gouden bergen met beleggen in crypto beloven, deze claim kunnen rechtvaardigen. Je krijgt tips over wat je moet doen als je in crypto gaat beleggen en hoe je je eigen portefeuille moet beheren voor optimaal resultaat. De podcast heeft inmiddels al meerdere toffe afleveringen.

In Cryptotakkies gaat het lang niet alleen om cryptovaluta zelf, ook het nut, en de werking van blockchain technologie komt uitgebreid aan bod. Door de ontwapende manier waarop Raoul de podcast presenteert, in combinatie met zijn deskundige gasten die eerlijke informatie geven, is het zeker een aanrader om naar deze podcast te luisteren. Zeker als je pas aan het begin staat van het avontuur dat cryptocurrency heet.

Kenmerken 

 • Gericht op een jong publiek
 • Behandeld zowel crypto als blockchain
 • Afleveringen hebben een goede afspeelduur

2. Het Nieuwe Geld

Onze Score
8.7

Entertainment

Onderwerpen

Toegankelijkheid

Het Nieuwe Geld wordt gepresenteerd door Reinjan Prakke. In deze podcast praat Reinjan niet alleen met experts uit de financiële wereld over de cryptocurrency. Hij trekt het breder naar het hele bancaire systeem. Inclusief sparen, beleggen en het uitgeven van geld. Want als je wilt begrijpen hoe de geldmarkt werkt, dan zul je ook moeten weten hoe het er bijvoorbeeld op de beurs aan toegaat, bij de handel in aandelen en obligaties.

Per aflevering komen diverse onderwerpen voorbij, zoals bijvoorbeeld de rol van cryptovaluta in het huidige betalingsstelsel. Hoe bestendig is het huidige monetaire systeem en wat is het gevolg van de toenemende populariteit van de cryptocurrency daarbij? Ook bespreekt Reinjan het lenen van geld voor bijvoorbeeld de aankoop van een huis, de rol die de traditionele banken hebben in de samenleving en wat de invloed van deze instellingen is op de consument.

De kracht van deze podcast is niet alleen dat er op een duidelijke manier uitleg gegeven wordt over de financiële wereld en het oude en het nieuwe geld. Doordat er actuele onderwerpen besproken worden, is het voor de luisteraar ook nog eens heel herkenbaar. Nieuwsitems worden onder de loep genomen en nadere toegelicht, zodat je na het beluisteren van deze podcast, weer helemaal op de hoogte bent.

Kenmerken 

 • Veel gerenommeerde gastexperts
 • Bruggetjes met de actualiteit
 • Goede uitleg

3. Satoshi Radio

Onze Score
8.5

Entertainment

Onderwerpen

Toegankelijkheid

Op nummer drie in het rijtje beste crypto podcast: Satoshi radio! Bij de podcast Satoshi Radio volg je de ontwikkelingen van de cryptocurrency op de voet. Satoshi Radio is een Nederlandse podcast, maar er wordt veel aandacht besteed aan buitenlandse nieuws. Het team bestaat uit een vast duo en bij sommige afleveringen zijn er drie presentatoren, namelijk Bert, Bart en Peter. 

De heren bespreken de koersen van de verschillende bitcoins, bezoeken buitenlandse evenementen waar ze in de podcast verslag van doen en geven je alle details bij de introductie van nieuwe cryptocurrency's. Of je krijgt bijvoorbeeld een toelichting op berichten in de media. Bovendien worden deskundigen uitgenodigd om over specifieke onderwerpen te praten. De lengte van een uitzending kan richting de twee uur gaan, dus je moet er wel even voor gaan zitten. Daarnaast is het goed om te weten dat er veel technische termen in de gesprekken gebruikt worden. 

Dus een beetje kennis van de cryptocurrency is geen overbodige luxe voordat je deze podcast gaat luisteren. Maar je wordt zeker een hoop wijzer over de handel in cryptocurrency bij Satoshi Radio.

Kenmerken 

 • Meer focus op (buitenlands) nieuws
 • Gericht op de luisteraar met enige kennis
 • Lange uitzendingen

4. Cryptocast

Onze Score
8.4

Entertainment

Onderwerpen

Toegankelijkheid

De podcast Cryptocast telt al een paar honderd afleveringen en wordt gepresenteerd door Herbert Blankensteijn. Iedere week brengt hij je op de hoogte van het laatste nieuws over cryptocurrency en in iedere uitzending wordt ook de crypto koers verwachting besproken.

Hierbij informeert de podcast je niet alleen over zaken die in Nederland spelen. Je hoort tevens over de recente trends en ontwikkelingen uit het buitenland en de laatste bijzonderheden over de wet-en regelgeving op het gebied van crypto’s. 

Cryptocast is een interessante podcast met wisselende onderwerpen en deskundige gasten, die je op een duidelijke manier op de hoogte brengt van alle bijzonderheden rondom de cryptocurrency.

Kenmerken 

 • Zeer veelzijdig
 • Groot aantal afleveringen
 • Gericht op een breed publiek

5. Het crypto kwartiertje

Onze Score
8.0

Entertainment

Onderwerpen

Toegankelijkheid

We sluiten ons artikel over de beste crypto podcasts af met Het Crypto Kwartiertje. De naam van deze podcast geeft al aan dat je tijdens de uitzending in een tijd van een kwartier tot twintig minuten wordt bijgepraat over allerlei zaken met betrekking tot cryptocurrency. Of het nu om politieke tegenstand gaat, om de lancering van de bitcoin in een bepaald land of om de koersontwikkelingen, presentatoren Joey en Kevin laten het de revue passeren. 

Hierbij bespreken ze niet alleen nationale en internationale ontwikkelingen en nieuwsberichten. Hun persoonlijke ervaringen bij de handel in crypto’s komen eveneens aan de orde. Door de ontspannen sfeer die er tijdens de uitzending heerst, luister je met plezier naar deze podcast, terwijl je er ondertussen ook nog nuttige informatie uithaalt die je kunt toepassen op je eigen crypto's.

Kenmerken 

 • Korte afleveringen van maximaal 20 minuten
 • Focus op nieuws en koersverloop
 • Informele sfeer

Ook interessant

bitcoin

Bitcoin en zijn plek in jouw beleggingsportfolio in 2024

crypto broker

TradeEU.com: Een Betrouwbare Keuze voor CFD Crypto Handel

coinmerce

Stappen voor beginners om veilig te starten met cryptocurrency: vier tips!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>