crypto korte termijn

Mensen die investeren in aandelen doen dit algemeen voor de langere termijn. Investeerders in cryptomunten doen dit vaak om op korte termijn veel rendement te kunnen pakken. Dat klinkt mooi natuurlijk, maar die garantie heb je nooit. Om je kansen op goede rendementen te verhogen presenteren we je onze top 10 beste cryptomunten korte termijn.

Onder de tabel geven we van elke coin een uitleg waarom deze interessant kan zijn om in te stappen. Wees ervan bewust dat de content op Cryptodomein.nl nooit gezien moet worden als financieel advies. 

Onze top 10 van dit moment

Coin

Header

1. DIA (DIA)

2. TomoChain (TOMO)

3. Voyager Token (VGX)

4. Apecoin (APE)

5. The Sandbox (SAND)

6. Cardano (ADA)

7. Decentraland (MANA)

8. Powerledger (POWR)

9. IOTA (MIOTA)

10. Request Network (REQ)


Wanneer zijn korte termijn cryptomunten interessant?

Niet alle coins zijn interessant voor de belegger die hoopt snel winst te behalen. Kijk naar Bitcoin en Ethereum bijvoorbeeld. Wij geloven absoluut in deze projecten en zijn van mening dat jouw portfolio voor een significant deel uit deze cryptovaluta moet bestaan. Echter hoef je hierbij niet te verwachten dat je een gigantisch rendement gaat halen in een aantal weken tijd.

De beste cryptomunten korte termijn hebben de volgende eigenschappen;

Geen al te grote markt cap

Hoe groter en gevestigder een cryptomunt is, hoe kleiner de kans dat deze nog een paar keer over de kop kan gaan, simpelweg omdat er al heel veel geld in het project zit en deze al hoog gewaarderd wordt. Een coin met een lage marketcap kan veel sneller en extremer in prijs stijgen, maar ook dalen.

Hype

Iets wat gehypet wordt of in korte termijn stijgt in populariteit kan heel snel in waarde toenemen. We hebben dit vaak genoeg gezien in de wereld van cryptocurrency, denk bijvoorbeeld aan Shiba Inu en Dogecoin.

Beschikbaarheid

Om in korte tijd door een groot publiek te worden opgepakt moet een cryptomunt wel makkelijk verkrijgbaar zijn voor investeerders. Bij voorkeur moet deze al te koop zijn bij populaire crypto brokers of in ieder geval aangekondigd zijn.

Use case

De beste cryptomunten korte termijn hebben een use case waar de wereld echt wat aan heeft of in ieder geval relevant is en door mainstream media kan worden opgepakt omdat het oplossingen biedt voor problemen die er spelen in de wereld.

Naast bovenstaande punten kijken we ook goed naar wat analisten verwachten. Mocht er een andere cryptomunt interessant worden die in deze top 10 crypto's voor korte termijn thuishoort dan zullen we deze pagina direct aanpassen. Laten we dieper de verschillende cryptomunten analyseren. Je kunt zelf kiezen waar je de munt wil kopen als deze beschikbaar is bij jouw broker. Wij adviseren echter Bitvavo omdat deze gebruiksvriendelijk is maar ook veruit de laagste commissies berekent.


Beste cryptomunten korte termijn 2022

1. DIA (DIA)

DIA is een van de vetste DeFi projecten van dit moment. Dit project is gebouwd op de Ethereum blockchain en maakt het mogelijk om smart contracts te combineren met externe bronnen zoals DeFi data en API's. Ja je begrijpt het goed, het is een Oracle platform dat zich focust op Web3. Smart contracts ontwikkelen is niet meer heel moeilijk anno 2022 maar dit combineren met data die zich niet op de blockchain bevindt is al een stuk lastiger. DIA heeft dit echter heel goed onder de knie. DIA is trouwens ook een Cross-chain platform, wat betekent dat het kan samenwerken en communiceren met andere blockchains.

2. TomoChain (TOMO)

In crypto investeren? Dan is TomoChain wat ons betreft een uitstekende investering. Analisten verwachten heel veel van dit project. Waarschijnlijk heb je al eens gehoord over schaalbaarheid problemen waar veel blockchain technologie mee te kampen heeft. Dankzij een eigen ontwikkelt PoS consensus mechanisme claimt TomoChain schaalbaarheid binnen blockchain te hebben opgelost. Gezien het feit dat het project in verschillende landen al gebruikt wordt, waaronder door het ministerie van Vietnam, is deze claim niet zomaar uit de lucht gegrepen.

3. Voyager Token (VGX)

Ben jij een trader die dagelijks meerdere transacties doet? Dan weet je dat hoge fee's je vaak in de weg zitten. Voyager Token heeft hier een oplossing op bedacht met hun eigen gecentraliseerde exchange, waar houders van de bijbehorende VGX currency profiteren van extra voordelen zoals cashbackvergoedingen, staking rewards en nog veel meer. Klinkt niet heel revolutionair maar Voyager Token heeft een zeer actieve community, iets wat ons absoluut hoop geeft voor de korte termijn potentie.

4. Apecoin (APE)

Bitcoin kopen? Of neem je toch een gokje met Apecoin? Apecoin is het cryptocurrency project van de bekende Bored Ape Yacht Club NFT's. Deze digitale apen werden voor zeer veel geld verhandeld. De NFT hype van het begin is al een beetje gaan liggen, dus dit is wellicht een risico voor sommige crypto investeerders. Toch is het nog steeds een interessant project en heeft het nog steeds heel veel fans. Bezitters van APE cryptocurrency kunnen meebeslissen over beslissingen die voor het BAYC-project genomen moeten worden.

5. The Sandbox (SAND)

Onze lijst van beste cryptomunten korte termijn is niet compleet zonder The Sandbox. Net als Decentraland (op positie #7) is The Sandbox een virtuele wereld in de Metaverse. Spelers kunnen hier hun eigen wereld bouwen, huizen of andere producten bezitten en hier zelfs een businessmodel omheen bouwen. Of je er nu fan van bent of niet: de wereld wordt steeds digitaler. Projecten die hier op tijd op inspelen hebben grote kans om te slagen. Net als veel andere munten is dit project niet gebouwd op een eigen blockchain maar op die van Ethereum.

6. Cardano (ADA)

Er zijn verschillende blockchains en hoewel Cardano niet zo bekend is bij het grote publiek als sommige andere projecten is dit nog steeds een van de beste cryptomunten voor zowel de korte termijn als de verre toekomst. Cardano, samen met zijn founder Charles Hoskinson, hebben altijd de visie gehad om de beste blockchain te bouwen zonder de problemen waar andere projecten mee te kampen hebben gehad (schaalbaarheid, veiligheid, etc.). Het project wordt steeds verder ontwikkeld door de beste ontwikkelaars en in tegenstelling tot Solana kiest Cardano voor een solide basis.

7. Decentraland (MANA)

Nog een project wat laat zien dat blockchain technologie een grote rol gaat spelen in de toekomst is Decentraland. De verwachtingen van Decentraland zijn erg hoog. Het is een virtuele wereld met een heel ecosysteem. Net als in het 'echte leven' kun je er huizen kopen, winkels bezoeken en nog veel meer. Vorig jaar werd het digitale huis naast die van Snoop Dogg voor honderden duizenden euro's verkocht. Ook grote internationale bedrijven hebben al officiƫle vestigingen in deze metaverse. Betalingen gebeuren door middel van de cryptocurrency MANA.

8. Powerledger (POWR)

Bezit je zonnepanelen? Dan is de kans groot dat je op sommige momenten meer opwekt dan je nodig hebt. In Nederland is het mogelijk om deze overtollige stroom terug te verkopen aan de energieleverancier. Dit heet de salderingsregel. Deze regeling wordt de komende jaren steeds verder afgebouwd waardoor zonnepanelen voor veel gezinnen niet meer rendabel zullen zijn. Powerledger heeft hier een geweldige oplossing voor. Zij maken het mogelijk om de stroom die je zelf teveel opwekt te verkopen aan andere consumenten, zonder tussenkomst van een energieleverancies. Zeker in tijden waar steeds meer behoefte is aan natuurlijke energiebronnen is Powerledger een van de beste cryptomunten voor de korte termijn.

9. IOTA (MIOTA)

IOTA is een van de old school blockchain projecten in deze top 10. Het project richt zich volledig op het Internet of Things, afgekort IoT. Internet of Things houdt kort gezegd in dat steeds meer apparaten en electronica verbonden zal zijn met het internet, iets wat we nu al terug zien bij verschillende SMART home apparaten (denk aan slimme deurbellen bijvoorbeeld). De afgelopen jaren hebben zich al verschillende samenwerkingen tussen grote multinationals en de IOTA foundation plaatsgevonden, onder andere met DELL, Jaguar en Land Rover.

10. Request Network (REQ)

Tot slot, de beste cryptomunt voor de financiƫle wereld. Request Network is een betalingsprotocol voor zowel consumenten betalingen als zakelijke betalingen. Er zijn al meer dan 2000 verschillende bedrijven die gebruik maken van REQ. Je vind hier een overzicht van op hun eigen website https://request.network. Absoluut een serieus project dat de afgelopen maanden is gegroeid in daadwerkelijk gebruik.

Goed om te weten

Onze analyse van de verschillende munten komt overeen met onze eigen visie en is geen advies. Geld investeren neemt altijd risico's met zich mee. Wanneer je gaat beginnen met crypto investeren is het verstandig om voor een Nederlandse broker te kiezen die onder toezicht staat van een financiƫle waakhond, in dit geval De Nederlandsche Bank. Dit is een centrale partij die alle regels voor crypto platformen opstelt en monitort. Kies bij voorkeur voor een partij met lage transactiekosten. en goede crypto in het aanbod. Mensen denken dat handelen in cryptovaluta een manier is om snel rijk te worden. Beleggen moet nooit op deze manier gezien worden. Overweeg een gesprek met een financieel adviseur voor je instapt, de cryptomarkt is namelijk erg volatiel.

Veelgestelde vragen

Welke coin is interessant voor de korte termijn?
Op onze pagina vind je een top 10 crypto's met potentie voor korte termijn. Elke aanbeveling wordt uitgebreid toegelicht maar we raden je zeker aan om ook eigen onderzoek te doen.


Zijn deze munten ook interessant voor de lange termijn?
Dat zou kunnen maar om te bepalen wat op langere termijn een goede investering is kijken we vaak naar andere factoren.

Ook interessant

6 Tips voor investeren in cryptocurrencies

Investeren in cryptocurrencies? 6 Essentiƫle tips!

Investeren in crypto

Investeren in crypto: Alle stappen op een rij!

opkomende cryptomunten

Top 5 interessante opkomende cryptomunten 2022

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>