Top 5 Crypto Brokers:

Onze favoriete Crypto broker

Bitvavo logo

Bitvavo is wat ons betreft de beste Crypto broker van Nederland in 2022. Met maximaal 0.25% handelskosten is er geen enkele broker of exchange waar je goedkoper crypto koopt. Verder kun je hier meer dan 170 verschillende cryptomunten kopen, kun je rente ontvangen over crypto munten door staking en heeft het platform een geavanceerde interface waardoor je ook kunt traden met crypto. Bovendien betaal je nu tijdelijk over de eerste 1000 euro crypto die je koopt geen handelskosten als je via deze link een account aanmaakt.

Op zoek naar de beste crypto broker van Nederland? Goed nieuws! In dit artikel hebben wij namelijk de beste crypto brokers op een rijtje gezet.

Een van de grootste fouten die je kunt maken als je gaat investeren / handelen in crypto is te kiezen voor de verkeerde crypto broker of exchange.

Veel brokers zijn namelijk ontzettend duur waardoor je jezelf scheel betaalt aan handelskosten en fees. Ook is de veiligheid lang niet altijd even goed geregeld.

Wij handelen inmiddels al 7 jaar in crypto en hebben meer dan 15 verschillende crypto exchanges en brokers vergeleken.

Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de allerbeste crypto brokers van dit moment. Kortom, als jij de beste crypto broker zoekt, zit je hier goed!

Top 5 beste Crypto Brokers

9.8
Bitvavo logo

1. Bitvavo

 • Goedkopste broker van Nederland
 • Groot aanbod (175+ coins)
 • Welkomstbonus van 1000 euro gratis handelen

Kosten: Max 0.25%

Aanbod: 175+ coins

Staking: Ja

Wallets: Ja

9.5

2. Coinmerce

 • Sinds 2017 actief in Nederland
 • Ideaal voor beginners
 • Eerste crypto partij met mobiele app

Kosten: 0.4% tot 2.5%

Aanbod: 190+ coins

Staking: Ja

Wallets: Ja

9.1
Binance logo

3. Binance

 • Ideaal voor ervaren traders en handelaren
 • Lage kosten
 • Gigantisch aanbod

Kosten: Max 0.10%

Aanbod: 218+ coins

Staking: Ja

Wallets: Ja

8.9
KuCoin

4. KuCoin

 • Ideaal voor ervaren traders en handelaren
 • Lage kosten
 • Gigantisch aanbod

Kosten: Max 0.1%

Aanbod: 380+ coins

Staking: Ja

Wallets: Ja

8.7

5. Bitcoin Meester

 • Meer dan 200 cryptomunten
 • Nederlandstalige klantenservice
 • Gemakkelijk crypto kopen

Kosten: 1% tot 2%

Aanbod: 200+ coins

Staking: Ja

Wallets: Ja

Wat is de beste crypto broker van Nederland?

Wat is de beste crypto broker? Als jij op zoek bent naar de beste bitcoin broker van Nederland dan zit je hier goed. In onderstaande sectie vind je namelijk een top 5 van onze favoriete crypto brokers in Nederland.

In een uitgebreid onderzoek hebben wij in totaal meer dan 15 verschillende crypto brokers in Nederland met elkaar vergeleken.

Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de kosten, de betrouwbaarheid en veiligheid, het gebruiksgemak, het aanbod cryptomunten en de ervaringen van andere gebruikers.

In onderstaande top 5 beste cryptocurrency exchanges vind je alleen de brokers die als allerbeste uit onze test komen. Kortom, onderstaande crypto exchanges zijn wat ons betreft de beste crypto brokers van Nederland in 2022.

1. Bitvavo

Onze Score
9.8

Kosten

Aanbod

Beveiliging

Geen enkele crypto broker of exchange kwam zo goed uit onze crypto broker test als Bitvavo. Wat ons betreft, is Bitvavo dan ook de beste crypto exchange van Nederland op dit moment.

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange met hun hoofdkantoor in de hoofdstad: Amsterdam. Vandaag de dag heeft het platform meer dan 1 miljoen actieve gebruikers (hiermee is het de grootste crypto exchange van Nederland). Bitvavo is de beste broker om meerdere redenen.

Allereerst hanteert Bitvavo maximale handelskosten van 0.25%. In vergelijking met andere crypto brokers is dit ontzettend laag, de meeste brokers hanteren namelijk tussen de 0.5% en 1% aan kosten. Hiermee is Bitvavo dus veruit de goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Dan de betrouwbaarheid en veiligheid: ook dit is prima in orde bij Bitvavo. Zo worden de meeste digitale munten opgeslagen in cold wallets waardoor deze altijd offline en veilig opgeslagen zijn, worden de back-ups van Bitvavo in kluizen van bankkwaliteit bewaard die 24/7 beveiligt zijn en zijn de cryptovaluta verzekerd tot een bedrag van 250 miljoen dollar.

Bitvavo heeft daarnaast ook nog eens een super goed aanbod aan verschillende cryptomunten. Je kunt hier terecht voor meer dan 170 verschillende cryptomunten en dit aanbod stijgt maandelijks. Elke maand worden er nieuwe crypto projecten toegevoegd.

Een ander uniek punt van Bitvavo? Het is zowel een broker als een exchange. Concreet betekent dit dat je hier crypto kunt kopen maar ook kunt handelen via een geavanceerde interface.

Dit maakt Bitvavo geschikt voor zowel beginnende crypto handelaren als ervaren daytraders. Een uniek punt waar geen enkele andere broker op het moment aan kan tippen.

Stel dat jij laagdrempelig wilt beginnen met het investeren in crypto, maar na verloop van tijd besluit te willen daytraden, dan kan dit dus bij Bitvavo.

De laatste reden om te kiezen voor Bitvavo? Momenteel krijgen nieuwe gebruikers een leuke bonus: wanneer je via deze link een account aanmaakt betaal je over de eerste 1000 euro crypto geen handelskosten. Heb je nog geen account? Maak die dan snel aan via bovenstaande link!

Voordelen Bitvavo

 • Veruit de goedkoopste broker van Nederland (handelskosten variëren tussen de 0,03% en 0,25%.)
 • Veiligheid staat hoog in het vaandel en dankzij de account garantie kun je tot 100.000 euro vergoed krijgen als iemand ongevraagd toegang heeft tot je account
 • Bitvavo staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en voldoet aan alle wet- en regelgeving omtrent cryptocurrency
 • Ruim aanbod met meer dan 170 verschillende cryptomunten
 • Geschikt voor een breed publiek: beginnende crypto handelaren en ervaren crypto traders

Nadelen Bitvavo

 • Geen

2.Coinmerce

Onze Score
9.5

Kosten

Aanbod

Beveiliging

Op nummer twee van deze lijst met beste crypto exchanges vinden we Coinmerce. Ook Coinmerce is een bitcoin broker afkomstig uit Nederland.

Grappig feitje over deze partij: Coinmerce was de eerste partij met een mobiele app in Nederland. Coinmerce is een goede crypto broker en wel om de volgende redenen:

Allereerst is Coinmerce relatief goedkoop. Je betaalt hier gemiddeld tussen de 0.4% en 2.5% aan handelskosten.

Verder is het Coinmerce al jaren actief in Nederland waardoor zij goed scoren op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Zo wordt het grootste gedeelte van de cryptocurrencies van gebruikers van Coinmerce opgeslagen in zogenaamde cold storage.

Ook zijn er verschillende mogelijkheden om je account te beveiligen. Denk hierbij aan twee factor authenticatie (2FA) en IP-controles.

Daarnaast heeft Coinmerce een goed en ruim aanbod aan verschillende cryptocurrencies die je kunt kopen bij de Bitcoin broker. Bij deze bitcoin broker kun je terecht voor meer dan 190 verschillende cryptovaluta. Ook beschikken al deze crypto valuta over hun eigen built-in wallets waardoor je de crypto op het platform kunt opslaan / beweren.

Als laatste is Coinmerce een partij die eenvoud en gebruiksgemak hoog in het vaandel heeft staan. Hierdoor is het super eenvoudig om crypto te kopen via deze Bitcoin broker. Zeker als beginner is het daarom een goed idee om Coinmerce een keer uit te proberen.

Voordelen Coinmerce

 • Coinmerce is al sinds 2017 actief in Nederland en was de eerste broker met een mobiele app
 • Het platform van deze bitcoin broker werkt ontzettend goed en eenvoudig
 • Kosten zijn relatief laag
 • Met meer dan 190 verschillende coins heeft Coinmerce in vergelijking met andere crypto exchanges een groot aanbod

Nadelen Coinmerce

 • Wanneer je geld stort met iDEAL betaal je extra transactiekosten

3.Binance

Onze Score
9.1

Kosten

Aanbod

Beveiliging

Op nummer 3 van deze top 5 met beste crypto exchanges vinden we Binance. Dit is de enige partij samen met Kucoin uit deze lijst die niet afkomstig is uit Nederland.

Als jij al langer mee gaat in de wereld van cryptocurrencies dan is de kans dat je Binance kent redelijk groot. Dit is namelijk wereldwijd een van de grootste cryptocurrency exchange van dit moment.

Het grootste voordeel van Binance ten opzichte van Nederlandse crypto brokers? De handelskosten liggen ontzettend laag en het aanbod is gigantisch.

Verder wordt Binance vaak gebruikt door de meer ervaren crypto handelaren en daytraders. Dit omdat Binance net als Bitvavo een geavanceerde interface heeft waar je echt op kunt traden.

Toch zouden we Binance voor de meeste mensen die willen investeren in cryptocurrency afraden. Waarom?

Allereerst is Binance best een gecompliceerd en lastig platform om crypto op te kopen. Het is sowieso volledig in het Engels en het kan nogal overweldigend overkomen.

Daarnaast kun je sinds kort geen geld meer storten via iDEAL. Ook staat Binance (nog) niet geregistreerd bij de Nederlandse Bank. Dit betekent dat deze bitcoin niet onder toezicht staat. Onlangs ontving Binance hier een flinke boete voor. Inmiddels is Binance wel bezig met deze registratie, maar het is nog even afwachten of deze registratie daadwerkelijk afgegeven wordt.

Kortom, Binance is een prima exchange om te proberen echter zouden wij eerder voor Bitvavo kiezen.

Voordelen Binance

 • Ontzettend lage kosten
 • Gigantisch groot aanbod aan verschillende cryptomunten (meer dan 200+ coins)
 • Geschikt voor ervaren handelaren en daytraders
 • Grootste crypto exchange ter wereld

Nadelen Binance

 • Niet mogelijk om geld te storten met iDEAL
 • Binance staat niet geregistreerd bij de Nederlandsche bank
 • Interface is gecompliceerd en kan overweldigend over komen

4. KuCoin

Onze Score
8.9

Kosten

Aanbod

Beveiliging

Op nummer 4 van onze lijst met beste bitcoin brokers en exchanges vinden we KuCoin. Net als Binance is KuCoin een crypto exchange die internationaal actief is.

Wereldwijd heeft deze bitcoin broker maar liefst 8 miljoen actieve gebruikers. Het grootste gedeelte van de gebruikers van KuCoin gebruikt dit platform voornamelijk om te daytraden en te handelen.

Als jij op zoek bent naar een crypto ecxhange puur voor het daytraden dan is dit een goede exchange om eens uit te proberen. KuCoin is niet geschikt voor beginnende crypto handelaren. Dit komt voornamelijk omdat het platform ontzettend uitgebreid is. Even snel crypto kopen is er bij deze crypto exchange niet bij.

KuCoin is voornamelijk gericht op daytraders en je kunt hier traden met verschillende crypto futures en marges. Ook heeft KuCoin verschillend bots die automatische trades mogelijk maakt. De standaard daytrade features als market order, stop limiet, stop market en limiet order zijn natuurlijk ook allemaal beschikbaar.

Dan het aanbod van KuCoin: je kunt hier terecht voor meer dan 380 verschillende altcoins. Je kunt deze crypto kopen met iDEAL. De handelskosten zijn 0,1% wat laag is.

Toch zitten er ook een aantal nadelen aan KuCoin. Zo is het platform al een aantal kere gehackt en is de klantenservice niet heel denderend. KuCoin is zeker een leuke Bitcoin broker om een keer te proberen, wij houden het voor onze crypto trading en crypto kopen echter liever bij Bitvavo.

Voordelen KuCoin

 • Gigantisch veel opties voor mensen die aan de slag willen met crypto trading
 • Ideaal voor gevorderde crypto handelaren die bezig zijn met crypto trading
 • Maar liefst 380 verschilllende coins te kopen met iDEAL

Nadelen KuCoin

 • Al een aantal keren gehackt of deze crypto broker veilig genoeg is valt dus te betwijfelen
 • Klantenservice van deze cryptocurrency exchange is niet heel goed en lastig te bereiken

5. Bitcoin Meester

Onze Score
8.7

Kosten

Aanbod

Beveiliging

We sluiten deze lijst af met weer een Nederlandse broker. Met het grootste assortiment aan cryptomunten mag deze partij natuurlijk niet ontbreken aan onze beste bitcoin broker top 5.

Bitcoin Meester staat voor eenvoud en gemak. Deze crypto broker streeft er naar om het kopen en verkopen van cryptovaluta gemakkelijk en toegankelijk te maken voor iedereen.

Om deze reden werkt het platform eenvoudig en kun je eigenlijk binnen enkele minuten al je eerste cryptocurrency kopen.

Bitcoin Meester is een Nederlandse broker en staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid zit je bij Bitcoin Meester zeker goed.

Met meer dan 200 verschillende cryptomunten heeft deze beste bitcoin broker een ruim aanbod. Geen enkele Nederlandse exchange heeft zo'n groot aanbod als Bitcoin meester.

Bitcoin Meester beschikt daarnaast over built-in wallets waardoor je alle cryptovaluta op het platform kunt bewaren. Ook kun je hier terecht voor crypto staking en kun je tot 5,5% rente ontvangen over je cryptovaluta.

De enige reden om niet te gaan handelen via Bitcoin Meester is wat ons betreft de handelskosten. Deze zijn namelijk ontzettend hoog. Dit maakt het platform veel minder geschikt voor bijvoorbeeld crypto trading.

Voordelen Bitcoin Meester

 • Ruim aanbod met meer dan 200 verschillende cryptovaluta
 • Built-in verzekerde wallets waardoor je je cryptovaluta veilig kunt bewaren op het platform
 • Gemakkelijk en eenvoudig in gebruik
 • Nederlandse klantenservice die ontzettend snel en behulpzaam is
 • Gemakkelijk crypto kopen met iDEAL
 • Een van de bekendere bitcoin brokers in Nederland

Nadelen Bitcoin Meester

 • Kosten zijn hoog
 • Minder geschikt voor gevorderde crypto trader

Crypto brokers vergelijken

In bovenstaande sectie heb je onze top 5 met beste crypto exchanges gezien. Op basis van onze criteria zijn dit momenteel (naar onze mening) goede crypto brokers.

Wil jij de crypto brokers zelf nog even vergelijken? Dat kan! In onderstaande tabel kun je gemakkelijk en simpel de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Broker

Kosten

Aanbod

Binance

0.25%

200+

BitcoinMeester

1%

200+

Bitvavo

0.25%

175+

Coinmerce

0,4 - 2.5%

198+

Litebit

2%

50+


Hoe kies je de beste crypto broker?

Het kiezen van de beste crypto broker in Nederland doe je natuurlijk niet zo maar. Om te bepalen welke crypto broker het beste past bij jouw situatie is het slim om crypto brokers te vergelijken op meerdere criteria.

In onderstaande sectie is te lezen op basis waarvan wij de top 5 met beste crypto brokers in Nederland hebben gemaakt. Inmiddels beleggen wij al zo'n 7 jaar in cryptocurrency en hebben we flink wat crypto brokers versleten.

Om deze reden weten wij inmiddels wel redelijk welke dingen belangrijk zijn en waar een goede crypto broker aan moet voldoen. Kortom, bij het kiezen van de beste crypto broker of exchange is het slim om te kijken naar de volgende criteria:

Kosten

Het eerste punt bij het kiezen van de beste bitcoin broker? Kijk naar de handelskosten die een broker rekent. Een veelgemaakte fout van crypto beginners is dat ze zo, maar bij de eerste de beste bitcoin broker gaan handelen in crypto broker zonder goed te kijken naar de voorwaarden.

Wanneer jij gaat handelen of investeren in cryptocurrency is het van essentieel belang dat je goed op de handelskosten let. Er zijn namelijk genoeg broker die absurd hoge fee's en transactiekosten rekenen waardoor er flink wat marge van jouw winst wordt afgesnoept.

Vaak lijkt het hierbij om kleine percentages te gaan echter kan dit na verloop van tijd flink oplopen. Je moet je namelijk voorstellen dat je crypto handelt voor de lange termijn. Stel dat je elke jaar een aantal transacties doet, bij elke transactie die je doet, betaal je dan te veel handelskosten.

Kortom, let goed op de handelskosten van een crypto exchange. In onze top 5 met beste crypto brokers van Nederland hebben we hier uiteraard al rekening mee gehouden. Lees deze top 5 daarom goed door om te ontdekken wat de goedkoopste crypto brokers van dit moment zijn.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Investeren in cryptocurrency moet altijd veilig zijn. Gelukkig is er vanuit de overheid en de Nederlandsche Bank steeds meer toezicht op crypto brokers en exchanges waardoor het steeds veiliger wordt om te handelen in cryptocurrency.

Helaas zijn er daarentegen ook nog steeds crypto brokers die niet geregistreerd zijn bij de Nederlandse bank en dus niet voldoen aan alle wet- en regelgeving rond cryptocurrency.

Een belangrijk onderdeel van een goede crypto exchange is dan ook de veiligheid en betrouwbaarheid.

Ga niet zo maar investeren bij de eerste de beste crypto broker, maar kijk eerst of deze wel geregistreerd zijn en hoe de ervaringen van andere crypto traders zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door Trustpilot te checken.

Ook is het slim om te kijken naar eerdere incidenten op het platform. Er zijn namelijk verschillende crypto brokers in Nederland die in het verleden wel eens gehackt zijn. Sommige cryptocurrency brokers staan er om bekend hun veiligheid niet 100% on point te hebben. Let hier daarom goed op.

Cryptocurrency aanbod

Goed, de kosten en betrouwbaarheid zijn wat ons betreft veruit de belangrijkste zaken om in het oog te houden wanneer je gaat beginnen met het handelen bij een bepaalde crypto broker.

Een detail dat natuurlijk ook niet mag ontbreken is het aanbod aan crypto valuta. Wanneer je gaat handelen bij een bepaalde crypto broker dan wil je natuurlijk een goed en ruim aanbod hebben.

Misschien heb je wel vertrouwen in een bepaalde cryptomunt, het zou zonde zijn als je na verloop van tijd helemaal van crypto exchange moet wisselen omdat de betreffende cryptomunt niet te krijgen is bij de cryptocurrency broker waar jij momenteel handelt.

Gebruiksgemak

Cryptocurrency kopen is misschien voor beginners nog een ver van hun bed show. Een belangrijk punt van een goede cryptocurrency broker is dan ook het gebruiksgemak.

Een goede cryptocurrency broker is wat ons betreft gemakkelijk in gebruik en toegankelijk voor iedereen.

Bij wijze van spreken zou zelfs iemand die totaal niet digitaal onderlegd is binnen enkele minuten moeten kunnen investeren in bijvoorbeeld Bitcoin.

Gelukkig zie je steeds meer cryptocurrency brokers die hier slim op in spelen door hun platform zo makkelijk mogelijk te maken. Crypto exchanges lijken steeds beter te begrijpen dat het niet te moeilijk moet zijn en dat eenvoud uiteindelijk wint.

Klantenservice

Uiteraard een punt dat niet mag ontbreken bij het kiezen van het beste crypto trading platform of de beste bitcoin broker: de klantenservice.

Wanneer jij geld hebt geïnvesteerd in bepaalde projecten dan wil je natuurlijk goed en snel geholpen worden wanneer je hier vragen over hebt. Om deze reden is het slim om te kijken naar de klantenservice van een bepaalde Bitcoin broker. Is er bijvoorbeeld een klantenservice in het Nederland? Hoe kun je deze bereiken? Is de klantenservice ook in het weekend geopend?

Kijk hierbij ook naar het medium. Is de klantenservice alleen bereikbaar via telefoon? Of e-mail? Hebben ze een live-chat functionaliteit?

Welke crypto broker past bij jou?

Wat ons betreft, is er niet zoiets als de beste broker voor iedereen. Waarom niet?

Iedereen is anders en dat betekent dat iedereen met andere intenties investeert in cryptocurrency. Wat de beste crypto exchange voor jou is kan voor een ander persoon juist een verschrikkelijke keuze zijn.

Het is daarom goed om je eerst af te vragen wat je precies zoekt in een crypto exchange. Stel jezelf hierbij de volgende vragen:

 • Ben ik een beginnende crypto handelaar? Of heb ik al ervaring?

 • Hoe vaak wil ik crypto gaan kopen? Eenmalig of gaan daytraden?

 • Koop ik crypto voor de lange termijn? Of juist de korte termijn?

Strekking van het verhaal? Er zijn voldoende goede cryptocurrency exchanges, maar welke cryptocurrency broker of exchange het beste bij jouw situatie past, hangt af van wat je plannen en doelstellingen zijn. Ook kam het een goed idee zijn om andere crypto broker reviews te bekijken.


Wat is een cryptocurrency broker?

Een cryptocurrency broker kun je zien als een persoon waar jij crypto kunt kopen. De broker zit tussen jou en de markt in. Om deze reden is een crypto broker in veel gevallen duurder dan een exchange. Dit komt door het feit dat een broker als tussenpersoon fungeert en de cryptocurrency niet zelf bezit. Een voorbeeld van een Nederlandse broker is Bitcoin Meester.

Wat is een cryptocurrency Exchange?

Waar een broker geen crypto in eigen bezit heeft, is dat bij een crypto exchange wel het geval. Als jij op een exchange actief bent koop- en verkoop jij direct op de exchange zonder dat hier een partij tussen zit. Om deze reden is het vaak voordeliger om te handelen via een cryptocurrency exchange dan een crypto broker.


Veelgestelde vragen

Waar kan ik crypto kopen met iDEAL?
Wanneer we kijken naar de Nederlandse markt dan kun je bij de meeste partijen in Nederland crypto kopen met iDEAL. Op het moment koop je crypto met iDEAL het voordeligste bij Bitvavo, deze partij hanteert namelijk maximaal 0.25% handelskosten.


Hoe hebben jullie deze broker top 5 samengesteld?
Wij hebben meer dan 15 verschillende brokers met elkaar vergeleken op verschillende criteria. We hebben hierbij gekeken naar de kosten, betrouwbaarheid en veiligheid, het gebruiksgemak, het aanbod aan cryptomunten en natuurlijk de extra functionaliteiten.


Hoe weet je of een broker betrouwbaar is?
Als jij op zoek bent naar een betrouwbare broker kun je kijken naar de registraties die deze broker heeft. Populaire broker in Nederland staan vaak geregistreerd bij de Nederlandsche Bank, wanneer dit het geval is voldoet de broker aan alle eisen die volgens de Nederlandse wet worden voorgeschreven.


Welke crypto brokers zijn legaal in Nederland?
De meeste bitcoin brokers die in Nederland legaal zijn, zijn Bitvavo, Bitcoin Meester, Litebit, Coinmerce etc. Om te bepalen of een broker legaal is in Nederland kun je het beste kijken of zij een registratie hebben bij de Nederlandsche bank. Als dit het geval is, is de broker vaak legaal.

Ook interessant

hoe kun je je account bij coinmerce beveiligen

Hoe kun je je account bij Coinmerce beveiligen?

hoe koop je crypto via coinmerce

Hoe koop je crypto via Coinmerce?

wat is coinmerce en hoe werkt het

Wat is Coinmerce en hoe werkt het?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>