ape coin kopen

Je moet het haast wel hebben meegekregen : de hype rondom de Bored Ape Yacht Club NFT's. In no-time gingen deze digitale plaatjes over de toonbank voor recordbedragen. We noemen het digitale plaatjes maar in werkelijkheid is het wel wat meer dan doet. Hoe dan ook, we gaan hier op deze pagina  niet verder op in. We gaan het namelijk hebben over ApeCoin! ApeCoin is het officiële betaalmiddel binnen het hele APE-ecosysteem. We leggen je uit hoe je ApeCoint kunt kopen met iDeal en waar je deze het best kunt aanschaffen. 


Waar kun je in Nederland ApeCoin kopen?

ApeCoin is op een aantal verschillende platformen te koop. In Nederland kun je terecht bij Bitvavo, waar je deze cryptomunt het goedkoopst kunt inkopen. Ook op internationale handelsbeurzen en exchanges is deze verkrijgbaar. Binance is de meest bekende hiervan. 

Het voordeel van Apecoin kopen bij Nederlandse crypto brokers is dat je hier met iDeal kunt betalen. Dit is momenteel veruit de meest populaire online betaalmethode voor consumenten. Daarnaast weet je zeker dat je te maken hebt met legale aanbieders in een veilige (digitale) omgeving.

Hoe zit dat? Nou heel simpel: om cryptocurrency handel aan te bieden in ons land moet je als bedrijf aan verschillende regels en veiligheidsmaatregelen voldoen. Deze regels worden opgesteld door De Nederlandsche Bank. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het toezicht houden op deze bedrijven. Het voldoen aan deze regels is belangrijk omdat hete ervoor zorgt dat ApeCoin kopen op een veilige manier plaatsvindt. Je kunt je voorstellen dat het deze bedrijven veel geld kost om de veiligheid te waarborgen. Hier moeten veel dure systemen voor worden aangeschaft en programmeurs ingehuurd. 

Deze worden deels bekostigd door het verrekenen van handelskosten. Deze zijn bij elke partij verwerkt in de prijs. Wil je zoveel mogelijk ApeCoin krijgen voor elke euro die je betaalt? Kies dan de partij waar de handelskosten het laagst zijn. We hebben alle betrouwbare partijen al voor je op een rijtje gezet;

ApeCoin kopen met iDeal bij verschillende brokers

apecoin kopen met ideal

Broker / Exchange

Maximale transactiekosten in %

Bitvavo

0,25%

Coinmerce

0,9%

Bitcoin Meester

1%

Litebit

2%

Wat is de prijs van één ApeCoin (APE)?

In de ApeCoin calculator hieronder zie je precies hoeveel 1 APE in euro's waard is. De prijs wordt iedere minuut bijgewerkt zodat je altijd kunt zien hoeveel ApeCoin je terug krijgt. 

ApeCoin is geselecteerd in onze lijst van crypto's voor de korte termijn.

Stappenplan: ApeCoin kopen met iDeal

Nu dat we behandeld hebben waar je ApeCoin kunt kopen is het tijd om uit te leggen hoe dit precies moet. Dit doen we aan de hand van een simpel stappenplan. Met plaatjes en een uitleg laten we zien hoe simpel dit in zijn werk gaat. Mocht je er alsnog niet uitkomen? Stuur dan een berichtje naar de redactie van Cryptodomein.nl. We helpen je graag verder.

Het is tijd om te beginnen. Houd je paspoort of ID bij de hand want deze heb je nodig. 

1. Log in bij je broker of maak een account aan

Heb je al een account bij een crypto exchange of broker? Dan hoef je niks te doen. Wanneer je deze nog niet hebt dien je eerst een account aan te maken. Dit kan bij Bitcoin Meester, Litebit, Binance, Coinmerce of Bitvavo. Deze keus is aan jou. Wij raden zelf persoonlijk aan om gebruik te maken van Bitvavo. Zij hebben namelijk tijdelijk een 1000€ gratis handelsbonus waar je nu nog van kunt profiteren.

Het registreren is zeer makkelijk, voor welke partij je ook kiest. Dit neemt bij elkaar ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag. 

2. Hoeveel geld wil je storten?

Hoeveel ApeCoin wil je kopen? En is dit de enige cryptovaluta die je wil aanschaffen of niet? In deze stap bepaal je hoeveel geld je naar je account wil overmaken. Je kunt uiteraard op ieder gewenst moment nieuwe stortingen doen dus je kan beter kleiner beginnen en later wat bijstorten dan andersom.

In het geval van Bitvavo kun je geld storten door op het beginscherm (ook wel aangeduid als 'Dashboard') te klikken op de knop die zegt "storten €". Je kunt gemakkelijk met iDeal betalen waardoor het geld binnen 30 seconden op je account staat. Zie je dit niet vanzelf verschijnen dan kun je de pagina even verversen door op f5 te drukken van je toetsenbord.

uitleg apecoin kopen

3. Zoek naar APE in de lijst met cryptomunten

Sommige partijen bieden bijna 200 verschillende crypto coins aan. Het vinden van APE in deze lijst kan dan best lastig zijn. Kun je ApeCoin niet vinden? Maak dan gebruik van de zoekbalk. Klik op de juiste coin om in het koopscherm terecht te komen.

4. De hoeveelheid ApeCoin bepalen

De allerlaatste stap is het bepalen hoeveel ApeCoin je wil kopen. Besef dat handelen in cryptocurrency een vorm van beleggen is en je dus in theorie alles kwijt kunt raken. Investeer alleen wat je bereid bent te verliezen. Mocht je gebruik hebben gemaakt van de 1000 euro welkomstbonus betaal je dus geen transactiekosten.

ApeCoin Wallet

Gefeliciteerd, je hebt net je eerste ApeCoin gekocht! Misschien vraag je je af wat er nu moet gebeuren? Waar worden jouw APE opgeslagen? Nou, heel simpel, in je eigen ApeCoin wallet. 

Om ze hierin op te slaan hoef je niks te doen. Elke cryptocurrency broker beschikt over ingebouwde wallets waar cryptovaluta worden opgeslagen. Je kunt ze op ieder moment van de dag bekijken in je dashboard. Wil je ze weer verkopen? Volg dan de eerder genoemde stappen en selecteer in stap 4 het kopje "verkopen" in plaats van kopen. 

Je kunt je cryptomunten ook zelf opslaan. Dit doe je in een hardware wallet. Het nadeel hiervan is dat je er dan niet snel bijkomt in het geval je snel wil verkopen.

Let op: er zijn veel oplichters actief in de cryptowereld. Zij proberen je coins te stelen door middel van mails waarin ze zich voordoen als een crypto platform en je vragen naar je wachtwoord. Een echt bedrijf zal dit NOOIT doen. Open dit soort mails niet en gooi ze gelijk weg anders loop je het risico dat je private keys (inlog gegevens) worden afgepakt.

Extra tip: Maak altijd gebruik van 2FA, dit staat voor Two Factor Authentication. Hiermee moet je wanneer je wil inoggen op 2 verschillende manieren bewijzen dat jij het echt bent. Wel zo veilig! 


Waar kun je het beste ApeCoin kopen?

Mocht je besloten hebben om ApeCoin te kopen? Dan zijn de onderstaande platformen de plekken waar je het best terecht kunt. Elk platform heeft de mogelijkheid om Apecoin met iDeal te kopen. Sla dus nu je slag en kies de partij uit die bij je past!

Top 5 plekken om Ripple te kopen

  1. Bitvavo (1000 € gratis handelsbonus)
  2. Coinmerce
  3. Bitcoin Meester
  4. Litebit
  5. Blox

Wat is het verschil tussen BAYC en ApeCoin?

Bored Ape Yacht Club (BAYC) is de NFT collecite en bijbehorende digitale wereld; oftewel het APE ecosysteem. Betalingen binnen dit ecosysteem dienen te gebeuren met de cryptocurrency APE.

ApeCoin kopen met IDeal

De meest gestelde vraag die we in onze mailbox krijgen is of je cryptovaluta kunt aanschaffen met iDeal. Ja dat kan en hetzelfde geldt ook voor APE. Het voordeel van deze betaalmethode is dat je geen extra commissies betaalt, in tegenstelling tot Paypal of Creditcard.

Wanneer ApeCoin kopen?

Er is geen goed antwoord mogelijk omdat je hiervoor de markt zou moeten kunnen voorspellen. Wij kunnen dat niet en jij waarschijnlijk ook niet. Daarom is het verstandig om nu te kopen, MITS jij gelooft in het project. Investeer nooit in iets waar je niet in geloofd.

Een ander alternatief is om je investering over langere periode te verspreiden, waarbij je maandelijks voor een vast bedrag inkoopt. Zo ben je minder kwetsbaar voor volatiliteit en extreme prijsschommelingen. 

Heb ik APE nodig om BAYC te kopen?

Nee, dit kan namelijk ook via NFT marketplaces en daar kun je ze aanschaffen met Ethereum.

Kan ik veilig ApeCoin kopen?

Ja dat kan zeker. Zolang je onze instructie volgt kan er niks misgaan. Bewaar je wachtwoorden altijd goed en op een veilige plek.

Kan ik mijn transacties annuleren?
Nee, dit kan niet. Een transactie is definitief zodra je deze bevestigd hebt. Check dan ook altijd goed dat je het juiste bedrag overmaakt naar de juiste rekening wanneer je APE verstuurd.

Ook interessant

Cardano (ADA) kopen

Cardano kopen met iDeal

Big eyes coin kopen

Big Eyes Coin kopen met iDeal

Shiba inu kopen

Shiba Inu kopen met iDeal

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>