• Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Anthony Hopkins en Gordon Ramsay lanceren crypto NFT’s

De hype rondom NFT’s is nog lang niet voorbij en beroemdheden gebruiken hun bekende naam nog steeds om geld te verdienen met digitale verzamelobjecten. Het is nu de beurt aan Acteur Anthony Hopkins en kok Gordon Ramsay om NFT’s te lanceren.

Voordat we meer uitleggen over deze twee projecten, eerst een uitleg over NFT’s.

Wat zijn NFT’s?

NFT staat voor non-fungible token en als Nederlandstalige lezer ben je nu eigenlijk nog niets wijzer. Een geode vertaling is een niet-inwisselbare digitale token. Elke euro is inwisselbaar, net als elke bitcoin. Het maakt niet uit met welke euromunt of bitcoin je betaalt om een pizza te kopen, ze worden allemaal geaccepteerd.

NFT’s zijn uniek en niet voor elkaar inwisselbaar. Dat komt doordat elke NFT een uniek stukje code heeft, waardoor ze allemaal een andere waarde vertegenwoordigen. Die unieke code wordt bijgehouden in de administratie van een blockchain, zoals die van Ethereum of Solana. Deze blockchains zijn openbaar en iedereen kan hier gebruik van maken, waardoor het onmogelijk is NFT’s met dezelfde code te schrijven.

Token biedt eigenaarschap

Om het makkelijk te maken staat de T van NFT voor token, ofwel een digitaal muntje. Net als bij normale cryptocurrency geldt dat de eigenaar van een crypto-adres waar deze token aan toegeschreven is, ook de eigenaar van de NFT is. Net als crypto kan een NFT verkocht of verhandeld worden. De NFT gaat dan van het ene crypto-adres naar het adres van de koper.

NFT’s kunnen door iedereen worden gemaakt en vereisen weinig tot geen codeervaardigheden om te maken. Vooralsnog bestaan de meeste NFT’s uit digitale bestanden zoals afbeeldingen.

Anthony Hopkins lanceert nostalgische NFT’s

Anthony Hopkins lanceert zijn eerste NFT-collectie, die zal dienen als een terugblik op zijn eerdere werk, waaronder zijn rol als Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs.

Voor de NFT-release werkt de acteur samen met een Web3-creatieve studio Orange Comet, meldt Variety. De collectie wordt de Eternal Collection genoemd en zal het werk van Hopkins uitbeelden en ‘conceptualiseren.’

Tijdens een online conferentie met verslaggevers noemde de Oscar- en BAFTA-winnende acteur non-fungible tokens een leeg canvas om kunst in een nieuw formaat te creëren, en deelde hij mee dat hij in het begin nerveus was over het creëren van de collectie.

Maar hij dwong zichzelf om het toch te doen. “Probeer alles. Op elke leeftijd. Laat je niet beperken door leeftijd. Je kunt het. Er valt niets te winnen, niets te verliezen. Gewoon doen.”

Vanaf volgende maand zijn zijn NFT’s te koop op OpenSea.

Gordon Ramsay start NFT kookshow

De beroemde chef-kok Gordon Ramsay zet zijn eerste stappen in cyrptocurrency met de lancering van een kookshow op basis van NFT’s. De kookshow zal plaatsvinden in de metaverse van het gedecentraliseerde gamingplatform The Sandbox. Ramsey liet dit weten via Twitter.

Hij deelde een video met een digitale versie van zichzelf en van Hell’s Kitchen.

Hell’s Kitchen is een reality-kookshow waarin deelnemers strijden om een kans om chef-kok te worden van een van Ramsay’s restaurants. Het leukste van deze shows is als Ramsey helemaal losgaat op een kandidaat.

The Sandbox werkt samen met ITV Studios, de distributeur van Hell’s Kitchen om de show naar hun metaverse te brengen. Het wordt de eerste game met een kookthema, waarin spelers virtueel gerechten kunnen maken, recepten kunnen verzamelen en meedoen aan wedstrijden om chef-kok te worden. Ramsey is helemaal om:

“Niets is spannender voor mij dan het verkennen van nieuw terrein, of dat nu het creëren van een kenmerkend gerecht, een nieuw restaurantconcept, een nieuwe show of nu een virtuele ervaring in The Sandbox is. Ik ben gefascineerd door The Sandbox en zijn aanbod in de metaverse. Ik kon geen beter platform bedenken om de hoge energie van mijn Hell’s Kitchen-restaurant en -merk te brengen.”

Ook interessant

dutch blockchain days 2023

Dutch Blockchain Days 2023: Het leukste blockchain evenement!

coinmerce sponsort padel krajicek

Coinmerce sponsort Padelduo Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings

The Merge van Ethereum is vandaag, koers stijgt 1,5 procent

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>