• Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Bitcoin miners zijn na 71 dagen klaar met verkopen

De bitcoin koers lijkt na een flinke daling vrijdag eindelijk rust te vinden. Tegelijkertijd is er een einde gekomen aan een periode van 71 dagen waarin miners hun bitcoin moesten verkopen om rendabel te blijven, aldus Charles Edwards, bedenker van de hash ribbon.

Bitcoin mining essentieel

Bitcoin miners spelen een ontzettend belangrijke rol in het ecosysteem van bitcoin. Het belangrijkste is natuurlijk om de blockchain draaiende te houden door nieuwe blokken vol transacties toe te voegen aan de keten. Hier krijgen ze een beloning voor in de vorm van nieuwe bitcoins. Dat is de tweede belangrijke rol voor miners, zorgen dat deze bitcoins de rest van de wereld bereikt.

De pseudonieme bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto bedacht een prachtig spel waarin miners computerkracht leveren om het netwerk veilig en draaiende te houden, en hiervoor worden ze beloond in bitcoin. Het mooie is dat miners veel kosten maken en dus enigszins verplicht worden om hun bitcoin te verkopen op de markt. De hoeveelheid en snelheid waarmee deze nieuwe bitcoins worden verkocht hangt af van hoe hoog of laag de koers is.

Hash Ribbon zegt bitcoin kopen

Als miners massaal moeten verkopen dan is dit natuurlijk slecht voor de koers, het liefst zie je een markt waarbij miners niet per se hoeven te verkopen, maar het wel doen. Dit betekent dat de koers hoog is.

Op dit moment is de koers laag en dat komt onder andere doordat miners moesten verkopen omdat de koers laag is (snap je het nog). Gelukkig is er een indicator die het verkoopgedrag van miners in de smiezen heeft. Hiervoor gebruiken we de indicator hash ribbons en deze raadt aan om nu bitcoin te kopen omdat miners klaar zijn met verkopen.

Bron: Tradingview

Om te bepalen of miners het moeilijk hebben en bitcoin moeten verkopen heeft Charles Edwards de hash ribbon ontwikkeld, deze wordt uitgebeeld in bovenstaande grafiek. Edwards schrijft dat als miners klaar zijn met verkopen, de bodem vaak bereikt is en dat dit het beste moment is om bitcoin te kopen.

Miners stoppen met bitcoin verkopen na 71 dagen

De bitcoin hash ribbon-indicator herkent perioden waarin miners dus noodgedwongen moeten verkopen uit hun voorraad. Als dit gebeurt dan zitten miners in een capitulatieperiode. De veronderstelling is dat dergelijke perioden kunnen optreden als de bitcoin koers een dieptepunt bereikt heeft. Edwards zegt dat de huidige capitulatieperiode na 71 dagen eindelijk is afgelopen.

De grafiek hierboven laat eerdere ‘koopsignalen’ zien die worden gevolgd door een mooie koersstijging. Maar zelfs onder deze koopsignalen zijn er enkele die nog meer winstgevend zijn. Dergelijke signalen ontstaan na een capitulatieperiode van miners die langer dan 2 jaar na een bitcoin halving plaatsvinden.

Vandaag schreeuwt de grafiek na 71 dagen eindelijk kopen. Het is nu ook meer dan 2 jaar geleden sinds de laatste bitcoin halving (mei 2020). Dit zou suggereren dat dit een van die zeldzame ‘meest winstgevende’ koopsignalen voor bitcoin is.

Wil je hiervan profiteren? Dan raden wij aan om te beginnen bij Bitvavo, een Nederlandse cryptobeurs. Maak hier een gratis account aan.

Ook interessant

dutch blockchain days 2023

Dutch Blockchain Days 2023: Het leukste blockchain evenement!

coinmerce sponsort padel krajicek

Coinmerce sponsort Padelduo Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings

The Merge van Ethereum is vandaag, koers stijgt 1,5 procent

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>