• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 6x tips om geld te besparen
Geld besparen

Energiekosten worden hoger, de boodschappen zijn duurder en de prijs van brandstof is instabiel. Om ervoor te zorgen dat je genoeg geld overhoudt, hebben we in deze blog zes tips om geld te besparen.

Let op energieverbruik

Stroom is een stuk duurder geworden. Het is belangrijk om te letten op het verbruik van je gas, water en licht. Energiebesparende producten zijn erg waardevol om nu in bezit te hebben. Ook het letten op je gebruikstijd van apparaten is verstandig om te doen. Douche maximaal vijf minuten en doe de verwarming een paar graden lager. Door enkele van deze dingen te doen kan je aan het eind van de maand de rekening al flink lager maken.

Zeg abonnementen op

Kijk goed naar welke abonnementen je allemaal hebt lopen. Veel mensen betalen voor abonnementen die ze niet gebruiken. Door kritisch te kijken naar welke abonnementen je echt nodig hebt en welke je kan opzeggen, bespaar je elke maand een vast bedrag. Een goed alternatief is om abonnementen te delen. Hierdoor kan je de kosten al halveren. 

Houd je aankopen bij

Probeer enkele maanden om al je aankopen te noteren. Op deze manier schrik je waarschijnlijk van al je uitgaven per maand. Als je elke dag een kop koffie haalt of een broodje koopt dan stapelen de kosten zich op. Door dit goed bij te houden en actie te nemen hiertegen kan je al snel tientallen euro’s per maand besparen. 

Kies een spaardoel

Door een concreet doel te stellen heb je vaak meer motivatie om te sparen. Enkele doelen kunnen zijn op vakantie willen, een huis kopen of sparen voor je pensioen. Als je voor jezelf helder hebt waarvoor je geld opzij zet, dan heb je vaak meer motivatie om op je uitgaven te letten.

Bespaar geld bij de boodschappen

Boodschappen zijn vaak een dagelijkse kostenpost waar niet op wordt gelet. Door een goedkoper merk te kiezen kun je soms enkele euro’s besparen per product. Als je een volle winkelwagen hebt, dan telt elke cent mee. Door goed op de prijzen te letten van de producten in de supermarkt, kan je elke dag een aantal euro’s besparen.

Zet geld aan de kant

Zet zodra je je loon binnenkrijgt, gelijk een vast bedrag aan de kant. Zo zorg je ervoor dat je dat geld in ieder geval niet kan uitgeven. Er zijn ook veel mensen die met dit geld investeringen maken en btc kopen. Dit geld kunnen ze ook niet gebruiken en door investeringen te maken kunnen ze uiteindelijk meer geld terug krijgen dan wat ze hebben weggezet. Anycoindirect is een voorbeeld van zo’n site waar je geld aan de kant kan zetten.

Ook interessant

bitcoin

Bitcoin en zijn plek in jouw beleggingsportfolio in 2024

crypto broker

TradeEU.com: Een Betrouwbare Keuze voor CFD Crypto Handel

coinmerce

Stappen voor beginners om veilig te starten met cryptocurrency: vier tips!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>