Door: Sam

03/02/2023 15:31

Cryptocurrency is nog steeds een snel groeiende markt. Elke dag hoor je wel over nieuwe cryptomunten die op de markt worden gebracht. Met zoveel verschillende munten om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te zien welke munten het het komende jaar goed gaan doen. En waar je je geld in moet investeren. In deze blogpost kijken we naar de 5 cryptocurrencies die een succesvol 2023 tegemoet gaan. 

1. Solana

Solana is een krachtig blockchain platform met smart contract-functionaliteit, dat specifiek is ontworpen om gedecentraliseerde toepassingen en gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten te ondersteunen. Het heeft zijn eigen cryptomunt: SOL. Solana staat bekend om zijn snelle transactietijden, en lage transactiekosten. Hierdoor is het vooral een populaire keuze onder DeFi-ontwikkelaars. En aangezien de DeFi-trend nog steeds stijgt, zal Solana het goed doen in 2023.

2. Avalanche

Dit is een cryptocurrency en een next-gen blockchain platform, dat de creatie van meerdere subnetten mogelijk maakt. Elk met hun eigen consensus en bestuur. Avalanche is ontworpen om het voor iedereen gemakkelijker te maken om zijn eigen gedecentraliseerde toepassingen te lanceren. Avalanche wordt nu al gebruikt voor verschillende projecten. Deze duidelijke praktische functionaliteit van de munt heeft de koers van Avalanche zeker goed gedaan, en maakt de coin een goede keuze voor alle beleggers.

3. Ethereum

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie. Het heeft zeker de afgelopen jaren sterk gepresteerd. Het team is met de voortdurende ontwikkeling van de Ethereum 2.0 upgrade bezig; deze zal de schaalbaarheid en veiligheid van het netwerk verbeteren. Hierdoor denken veel experts dat Ethereum goed gepositioneerd is, voor verdere groei in 2023.

4. Bitcoin

De eerste cryptocurrency is ook nog steeds de grootste. En nog steeds de veiligste investering in deze markt. Bitcoin wordt beschouwd als de “gouden standaard” van de cryptomarkt, ondanks enige recente volatiliteit. Sinds zijn conceptie is de waarde van deze munt enorm gestegen. Experts geloven dat Bitcoin zijn opwaartse traject in 2023 ook weer zal voortzetten. Vooral omdat meer en meer mainstream investeerders en instellingen Bitcoin beginnen te gebruiken, waardoor het vertrouwen in de munt onder het publiek stijgt.

5. Dogecoin

Deze munt is vooral bekend als meme-coin en hoe deze razendsnel in waarde steeg, mede dankzij de steun van spraakmakende figuren, zoals Elon Musk. Maar Dogecoin heeft nog steeds een sterke community van supporters. De munt wordt vooral beschouwd als een “leuke” munt, waardoor het een populaire keuze is onder casual beleggers. Je kan de Bitvavo.com koers van dogecoin hier checken.

Deze 5 coins lijken een voorspoedig 2023 voor de boeg te hebben. Maar natuurlijk is dit geen beleggingsadvies; het is altijd belangrijk om je eigen onderzoek te doen. Voordat je je beslissingen neemt over welke cryptocurrency je jouw geld in wilt investeren.

>